Onze beste wensen voor 2024
Gemberkoekjes: recept
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 160 g suiker
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1 koffielepel nootmuskaat
- 160 g kandijsiroop
- 115 g boter
- 1 ei
- 1 koffielepel kaneelpoeder
- snuifje zout
Instructies
- Meng boter, bruine suiker, kandijsiroop, gemberpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout in een kom.
- Voeg 1 ei toe en vervolgens de bloem.
- Verpak het deeg in plastic folie en laat het minimum 3 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160° C.
- Rol het deeg uit met wat bloem, steek de mannetjes uit met een steekvormpje en leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
- Versier met suikerglazuur.