Nieuws

  • 15 oktober 2021
webinar Belgische migratiegeschiedenis

Webinar: de impact van de Belgische migratiegeschiedenis op het lokaal beleid

De Belgische migratiegeschiedenis heeft een grote invloed op onze huidige diverse samenleving. In een panelgesprek brengen we Tom Naegels (auteur), Lieven Dehandschutter (burgemeester Sint-Niklaas) en Sema Yildiz (kind van de migratie) samen. Bart Somers (minister van Samenleven) sluit het gesprek af.
Collega Metin
  • 14 oktober 2021

"Als iemand anders het kan, kan ik het ook."

Ruim twee jaar na zijn aankomst in België, wijst Metin nieuwkomers nu zelf de weg naar het leven in ons land. Op welke manier helpt hij zijn cursisten door te putten uit zijn eigen ervaringen? Maak kennis met onze gedreven nieuwe leerkracht maatschappelijke oriëntatie!
  • 1 oktober 2021

Dienstverlening tijdens de coronaperiode

Je kan ons steeds bereikbaar via e-mail en telefoon. We werken vanop afstand of op afspraak.
Deelnemers aan de fietscursus in Brussel
  • 16 september 2021

"Nooit gedacht dat ik zou kunnen fietsen".

#Weekvandemobiliteit. Voor mensen die in hun thuisland amper of niet leerden fietsen, gaat er een nieuwe wereld open na het volgen van een fietscursus. We reden met hen mee.
Cover geestelijke gezondheid
  • 1 oktober 2021

Publicatie 'Slecht slapen, piekeren en stress?': extra talen beschikbaar

De brochure biedt een eerste hulp voor mensen met een migratieachtergrond die negatieve gevoelens en stress ervaren. Er zijn nu twee extra talen beschikbaar: Dari en Pashto.
Haider deed stage bij Fortis
  • 21 september 2021

Haider deed een vakantiejob bij BNP Paribas Fortis

Haider vluchtte ruim twee jaar geleden van Syrië naar België. In 2019 volgde hij de inburgeringscursus voor jongeren. Deze zomer ging hij vol enthousiasme aan de slag als jobstudent in een kantoor van BNP Paribas Fortis in Ninove.
  • 14 september 2021

Videoverslag: inburgeringscursus voor jonge nieuwkomers

Ook in Leuven volgden jonge nieuwkomers deze zomer een inburgeringscursus. Ze kregen veel nuttige info mee over het leven in België. Wat kan je studeren? Wat te doen in je vrije tijd? Maar er was ook ruimte voor ontspanning. Beleef het mee via het videoverslag!
Een beroep doen op een sociaal tolk of vertaler
  • 1 oktober 2021

Gezocht: kandidaat-sociaal tolken Dari en/of Pashto

Spreek je vlot Nederlands en ook Dari of Pashto? Wil je een opleiding volgen om sociaal tolk te worden? Schrijf je in voor de infosessie!
Jongeren kijken op hun smartphone.
  • 20 september 2021

Netwerkdag ‘Van polarisatie naar verbinding’ in Roeselare

Hoe ga je om met polarisatie, fake news en desinformatie bij jongeren? Stad Roeselare, stad Izegem en gemeente Hooglede organiseren op 7 oktober een netwerkdag rond dit thema. Deze maakt del uit van een breder project rond gewelddadige radicalisering, extremisme en polarisatie.
Wedstrijd Week van het Nederlands
  • 7 september 2021

Wedstrijd: hoe oefen jij Nederlands?

Tijdens de Week van het Nederlands (van 2 tot 9 oktober 2021) organiseren het Agentschap Integratie en Inburgering, IN-Gent, Atlas, vzw De Rand en Huis van het Nederlands Brussel een videowedstrijd voor iedereen die Nederlands leert.