Nieuws

  • 24 november 2021

Dienstverlening tijdens de coronaperiode

Je kan ons steeds bereiken via e-mail en telefoon. We werken vanop afstand of op afspraak.
webinar migratiegeschiedenis home
  • 17 november 2021

Herbekijk het webinar: de impact van de Belgische migratiegeschiedenis op het lokaal beleid

De Belgische migratiegeschiedenis heeft een grote invloed op onze huidige diverse samenleving. In een panelgesprek brachten we Tom Naegels (auteur), Lieven Dehandschutter (burgemeester Sint-Niklaas) en Selahattin Koçak (ervaringsdeskundige) samen. Bart Somers (minister van Samenleven) sloot het gesprek af.
  • 2 november 2021

Achter de schermen van de dienst Vreemdelingenrecht en Internationaal Familierecht. Wat is de impact van de situatie in Afghanistan?

De situatie in Afghanistan roept veel vragen op. Onze medewerkers van de dienst Vreemdelingenrecht en internationaal familierecht helpen lokale besturen en organisaties antwoorden te formuleren. Hoe verloopt dat? Diensthoofd Eric Somers vertelt.
Cover geestelijke gezondheid
  • 1 oktober 2021

Publicatie 'Slecht slapen, piekeren en stress?': extra talen beschikbaar

De brochure biedt een eerste hulp voor mensen met een migratieachtergrond die negatieve gevoelens en stress ervaren. Er zijn nu twee extra talen beschikbaar: Dari en Pashto.
online haatspraak web
  • 16 november 2021

Dag van de verdraagzaamheid: tips voor niet-polariserende communicatie

Hoe kan je vanuit jouw communicatie verdraagzaamheid bevorderen? Onze consulent integratie Julie Weyne geeft drie tips voor niet-polariserende communicatie.
winnaars Nederlands oefenen
  • 29 oktober 2021

De winnaars zijn bekend!

Tijdens de Week van het Nederlands organiseerden we de videowedstrijd 'Hoe oefen jij Nederlands?'. Uit de dertig inzendingen kozen we drie winnaars: de Brugse Spraakmakers uit Brugge, buddywerking De Brugwacht uit Wetteren en een klasgroep van CVO Lethas uit Brussel.
Een beroep doen op een sociaal tolk of vertaler
  • 1 oktober 2021

Gezocht: kandidaat-sociaal tolken Dari en/of Pashto

Spreek je vlot Nederlands en ook Dari of Pashto? Wil je een opleiding volgen om sociaal tolk te worden? Schrijf je in voor de infosessie!
Collega Metin
  • 14 oktober 2021

"Als iemand anders het kan, kan ik het ook."

Ruim twee jaar na zijn aankomst in België, wijst Metin nieuwkomers nu zelf de weg naar het leven in ons land. Op welke manier helpt hij zijn cursisten door te putten uit zijn eigen ervaringen? Maak kennis met onze gedreven nieuwe leerkracht maatschappelijke oriëntatie!
Haider deed stage bij Fortis
  • 21 september 2021

Haider deed een vakantiejob bij BNP Paribas Fortis

Haider vluchtte ruim twee jaar geleden van Syrië naar België. In 2019 volgde hij de inburgeringscursus voor jongeren. Deze zomer ging hij vol enthousiasme aan de slag als jobstudent in een kantoor van BNP Paribas Fortis in Ninove.