Nederlands oefenen

Wil je Nederlands oefenen buiten de lesuren?

Dat kan.

Samen met Atlas Antwerpen, In-Gent, Huis van het Nederlands Brussel en vzw de Rand organiseren we initiatieven om als anderstalige je Nederlands te oefenen. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven.

Op de website 'Nederlands oefenen' kan je zoeken naar initiatieven in je buurt.

 

  

 

website-nederlands-oefenen
Projectoproep Nederlands oefenen

De voorbije jaren waren er veel interessante initiatieven rond oefenkansen Nederlands voor anderstaligen (zie: www.nederlandsoefenen.be). Zoals een OCMW dat een conversatiegroep voor vluchtelingen organiseert in het lokaal opvanginitiatief. Of hoe in een andere gemeente Vlamingen en anderstalige inwoners ‘taaltandems’ vormen.

Het Agentschap Integratie en Inburgering biedt samen met Atlas Antwerpen, In-Gent, Huis van het Nederlands Brussel en vzw de Rand kansen om dit aanbod te versterken via de projectoproep ‘Nederlands oefenen’.

Een groot succes want we ontvingen maar liefst 151 projectvoorstellen op onze oproep. Alle indieners besteedden heel wat tijd om hun project uitvoerig voor te stellen. We zijn hen dan ook allen erg dankbaar voor de grote ambitie en inzet die ze hiermee toonden.

In totaal werden 21 projecten geselecteerd voor een subsidie. Vanaf 1 september 2017 schieten de projecten officieel uit de startblokken. De organisatoren kunnen rekenen op de ondersteuning van de regisseur in hun regio.

Logo's Regisseurs