Actuele cijfers over inburgering en Nederlands leren

  • 9 juli 2020

Wist je dat er van januari tot maart 2020 5.402 inburgeraars een inburgeringscontract tekenden bij Agentschap Integratie en Inburgering; Atlas, integratie & inburgering Antwerpen; en IN-Gent. In dezelfde periode behaalden 5.459 nieuwkomers hun inburgeringsattest. De drie agentschappen en Huis van het Nederlands Brussel kregen samen 22.832 unieke bezoekers over de vloer met een ondersteuningsvraag rond Nederlands leren…

Nieuwe cijferpagina

Voortaan vind je op www.integratie-inburgering.be/cijfers een verslag in cijfers over het Vlaams inburgeringstraject en Nederlands leren in Vlaanderen en Brussel. Je krijgt er vier keer per jaar een update van statistische gegevens uit de Kruispuntbank Inburgering. Dat is een databank waarmee Agentschap Integratie en Inburgering; Atlas, integratie & inburgering Antwerpen; IN-Gent; en Huis van het Nederlands Brussel hun klanten opvolgen. De cijfers bieden je onder andere inzicht in het aantal nieuwe inburgeraars, inburgeringsattesten, inburgeringscontracten en ondersteuning bij Nederlands leren.

Momentopname

De cijfers die je op deze nieuwe pagina’s vindt, vertrekken vanuit een momentopname. Weet dat de databank waaruit de cijfers komen, een werkinstrument is van honderden medewerkers in heel Vlaanderen en Brussel. De data is dan ook constant in beweging. Vanuit de momentopname krijg je vergelijkingen tussen periodes in de laatste drie jaar, tussen agentschappen en tussen regio’s.

Meer info

Heb je vragen over deze cijfers? Laat het dan zeker weten via ons contactformulier.