Webinar 28/10: Vrije tijd, ook voor jonge nieuwkomers?

  • 15 september 2020

Webinar jonge nieuwkomers banner
Bataljong en het Agentschap Integratie en Inburgering gaan vol voor een sterk beleid voor jonge inwoners, ongeacht hun achtergrond. Vrije tijd is een belangrijk onderdeel van dat sterk beleid en is voor kinderen en jongeren noodzakelijk om zich te kunnen ontplooien. Jonge nieuwkomers nemen nog te weinig deel aan het vrijetijdsaanbod. Er is bovendien nog veel onwetendheid over deze doelgroep.

Samen met Bataljong maakten we een online publicatie vol informatie en inspiratie rond het informeren en oriënteren van jonge nieuwkomers naar een passend vrijetijdsaanbod. Een nieuwe bron aan inspiratie om lokaal mee aan de slag te gaan! 

Op het programma

  • Voorstelling nieuwe info- en inspiratiebundel 
  • Praktijkvoorbeelden aan het woord
  • Aanbevelingen en inspiratie om lokaal aan de slag te gaan

Voor wie?

Voor lokale ambtenaren en schepenen die werken aan de regie, vormgeving of uitvoering van het vrijetijds- en diversiteitsbeleid. Lokale partners en ondersteunende organisatie die met of voor jonge nieuwkomers werken, vinden hier ook heel wat inspiratie.

Online webinar

Het inspiratiemoment is een online webinar. Om deel te nemen heb je een computer met stabiele internetverbinding en geluid nodig. Door je in te schrijven reserveer je 1 van de plaatsen om deel te nemen. De plaatsen zijn beperkt, moest je uiteindelijk toch niet kunnen deelnemen, gelieve ons dan iets te laten weten. Dit webinar wordt niet opgenomen. Je kan het dus enkel live volgen, niet achteraf nog bekijken.

Publicatie

Vanaf 28 oktober kan je de online publicatie op onze website raadplegen.