Een taaltest Nederlands afleggen

Wat?Voor wie?Hoe inschrijven?Hoe voorbereiden?Waarvoor gebruiken?

 

Wil je een bewijs Nederlands behalen? Kom bij het Agentschap Integratie en Inburgering langs om je in te schrijven voor de taaltest Nederlands!

Let op: sinds 16 augustus 2017 werken we met nieuwe taaltesten. Lees aandachtig de werking hieronder. Heb je een bewijs Nederlands behaald voor 16 augustus 2017? Deze bewijzen blijven geldig.

Taaltest Nederlands

Wat is een taaltest Nederlands?

De taaltest is een certificerende, niveaubepalende test met civiel effect. Slaag je voor de test, dan krijg je hiervan een bewijs. Je kan je laten testen voor niveau A1, A2, B1 en B2.

De test is afhankelijk van waarvoor je het bewijs Nederlands nodig hebt. Hieronder vind je een overzicht.

Voor wie zijn de taaltesten Nederlands?

Iedereen mag de taaltesten afleggen. Het mag niet als je nu een cursus Nederlands volgt of als je drie maanden geleden een cursus Nederlands volgde. 

Hoe schrijf je je in?

Bel naar of kom langs in één van onze contactpunten. Onze consulenten maken voor jou een afspraak in een testcentrum. Er zijn zes plaatsen waar je de test kan doen:

Hoe voorbereiden?

Lees aandachtig het pdf bestandreglement taaltest Nederlands (166 kB). Je kan ook een oefentest maken: hier kan je oefenen hoe het systeem werkt, maar dit is niet het niveau van de effectieve taaltest.

Lees wat je moet kunnen voor de testonderdelen:

Waarvoor wil je het bewijs Nederlands gebruiken?

Wil je een sociale woning huren? 

Dan heb je een aangepaste taaltest nodig: