Nieuwe website bundelt alle info rond diploma-erkenning

website mijndiploma.be

 8/7/2021

​​​​​​Migranten die in het buitenland gestudeerd hebben en op zoek zijn naar informatie over hoe zij hun diploma's in België kunnen laten erkennen, vinden vanaf nu alle informatie gebundeld op mijndiploma.be. De site bevat actuele en betrouwbare informatie over diploma-erkenning en waarvoor het gebruikt kan worden. Ze vinden er onder meer informatie over de voorwaarden, de vereiste documenten, de procedure …

De erkenning van een diploma kan – naar gelang het doel – helpen om: een job te vinden, studies (secundair of hoger) te hervatten, een zelfstandige activiteit te starten, een beroepsopleiding te starten of een gereglementeerd beroep uit te oefenen in België. En als de erkenning van een diploma niet mogelijk blijkt te zijn, kunnen ze op de website terecht voor alternatieven bij de erkenning van kennis en vaardigheden.

Brusselse werkzoekenden kunnen op bijkomende ondersteuning rekenen van bon of CIRÉ. Zij kunnen deelnemen aan informatiesessies om meer informatie over diploma-erkenning te ontvangen. De data en de inschrijvingslink van de eerstvolgende sessies staan op de website. Geïnteresseerden kunnen gebruik maken van een persoonlijke begeleiding doorheen de procedure.

Mijndiploma.be is een initiatief van bon en CIRÉ met de steun van Actiris.

Groepsfoto fietsles

"Nooit gedacht dat ik zou kunnen fietsen"

Het weer zat de voorbije weken niet altijd mee, maar dat weerhield 15 Brusselse inburgeraars er niet van om twaalf dagen met de fiets op pad te gaan in Brussel. Niets bijzonders zou je denken, maar als je weet dat zij in hun land van herkomst amper of niet hebben leren fietsen, dan is dat een hele prestatie.

masir-avenir

"De jongeren vinden een soort familie bij Masir Avenir"

Wat leren jonge nieuwkomers bij Masir Avenir? En waarom is dit project zo belangrijk voor hen? Bekijk ons filmpje!

Profiel inburgeraars Brussel 2020

Het aantal inburgeraars bij bon met een adres in Brussel bedroeg in 2020 2.229. Op een totaal voor Brussel en Vlaanderen samen (17.903) is dat 13%. Benieuwd hoeveel dat voor jouw gemeente is?