De winnaars zijn bekend!

  • 29 oktober 2021

Hoe oefen jij Nederlands? Dat was de wedstrijdvraag voor anderstaligen van over heel Vlaanderen en Brussel tijdens de Week van het Nederlands. De oproep werd een succes: meer dan honderd anderstaligen tonen in dertig filmpjes hoe zij op een ludieke en originele manier Nederlands oefenen. De wedstrijd is een initiatief van het Agentschap Integratie en Inburgering, IN-Gent, Atlas, vzw ‘de Rand’ en Huis van het Nederlands Brussel.

“Uit de inzendingen blijkt hoeveel fantastische initiatieven er bestaan in Vlaanderen en Brussel om mensen te ondersteunen terwijl ze Nederlands leren”, vertelt Jo De Ro, algemeen directeur van het Agentschap Integratie en Inburgering. “Al die organisaties en vrijwilligers zorgen er mee voor dat nieuwkomers sneller hun plek vinden in onze samenleving. We zijn dan ook verheugd dat er zoveel enthousiaste deelnemers waren. Al maakte dat het er niet makkelijker op voor de jury.”

Uit de inzendingen kozen we drie winnaars: de Brugse Spraakmakers uit Brugge, buddywerking De Brugwacht uit Wetteren en een klasgroep van CVO Lethas uit Brussel. “De filmpjes waren telkens origineel in elkaar gestoken en tonen mooi de enorme mogelijkheden die er zijn om Nederlands te oefenen”, besluit Jo De Ro.

De winnaars mogen nu zelf hun prijs kiezen: een museumbezoek of een workshop van Avansa. Je kan alle inzendingen bekijken op www.nederlandsoefenen.be/wedstrijd of via het Youtubekanaal ‘Nederlands oefenen’.