Profiel inburgeraars Brussel 2020

 19/7/2021

2020 was in vele opzichten een markant jaar, ook voor bon. De instroomcijfers daalden en de dienstverlening werd prompt in grote mate digitaal. We zagen het aantal inburgeringscontracten in Brussel en in Vlaanderen gelijkmatig dalen. Voor 2020 bedroeg het aantal inburgeraars bij bon met een adres in Brussel 2.229. Op een totaal voor Brussel en Vlaanderen samen (17.903) is dat 13%.

Halverwege dit jaar zien we de cijfers weer op peil van 2O19. 2020 zette de uitdagingen op scherp. Via een digitale transformatie werd de dienstverlening gediversifieerd. Eén op de twee inburgeraars vindt momenteel de weg naar bon via onze vernieuwde, meertalige website. De omschakeling naar digitale lessen sprak ook nieuwe doelgroepen aan, al vielen ook mensen uit de boot. Dat wordt nu via een gedeeltelijk fysiek aanbod bijgestuurd.

Maar wie zijn de inburgeraars die in onze stad kiezen voor een Nederlandstalig inburgeringstraject bij bon? En waar wonen ze? In onderstaand bestand geven we je een inzicht in het profiel van de Brusselse nieuwkomers waar jij wellicht ook mee werkt of naar zoekt.

pdf bestandDownload het overzicht van Brussel 2020 (198 kB)

Meer cijfers

In ons jaarverslag 2020 vind je nog meer cijfers over de werking van het Agentschap in Brussel en in Vlaanderen.

groep mensen multicultureel

VACATURES - Ben jij de collega die wij zoeken?

Voor onze vestigingsplaats in Brussel zoeken we enthousiaste trajectbegeleiders die er samen met ons voor willen zorgen dat nieuwkomers zich bij ons thuis voelen.

Afbeelding diploma

41% van de werkzoekenden bij Actiris heeft een niet-erkend diploma

De procedures om een diploma te laten erkennen zijn niet zo eenvoudig. Bon biedt een individueel begeleidingstraject waarin we de hele erkenningsprocedure stap voor stap doorlopen.

masir-avenir

Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise voor 'Mindspring Junior'

Door de snel veranderende situatie in Afghanistan staan jongeren van Afghaanse herkomst in België op dit moment onder een grote druk. Bon en CAW Brussel bundelen hun expertise om de mentale veerkracht van Afghaanse jongeren te vergroten.