Inspiratie nodig voor de organisatie van een oefenkans Nederlands?

  • 7 februari 2019
Anderstaligen aan zet

Samen met onze partners binnen nederlandsoefenen.be lanceren we vandaag een inspiratiedatabank voor organisaties die een oefenkans Nederlands willen bieden aan anderstaligen.

Nederlandsoefenen.be

Op nederlandsoefenen.be slaan enkele organisaties de handen in elkaar rond Nederlands oefenen in Vlaanderen en Brussel: Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas Antwerpen, In-Gent, Huis van het Nederlands Brussel en vzw de Rand. Deze portaalwebsite is een verzameling van kleine websites en van specifieke onderdelen van de websites van de organisaties. De startpagina brengt de bezoeker naar de juiste plek.

Nieuw: inspiratiedatabank Nederlands oefenen

Je vindt op nederlandsoefenen.be informatie om een oefenkans Nederlands voor anderstaligen te organiseren. Waar kan je bijvoorbeeld terecht voor specifieke ondersteuning?

Vanaf vandaag vind je er bovendien een online inspiratiedatabank. Blader door voorbeelden, goede praktijken en meer inspiratie om een kwaliteitsvolle oefenkans te organiseren. Dankzij de medewerking van alle partners binnen het portaal belooft de databank een stevige referentie te zijn rond Nederlands oefenen in Vlaanderen en Brussel.

Inspiratie nodig voor de organisatie van een oefenkans Nederlands?

Vind een oefenkans in je buurt

nederlandsoefenen.beDaarnaast blijft deze website dé plek voor anderstaligen die op zoek zijn naar een manier om hun Nederlands te oefenen. De oefenkansen zijn gegroepeerd per regio. Via het overzicht op de startpagina klik je door naar info over initiatieven in je buurt. Deze startpagina hebben we vandaag ook een facelift gegeven. Elk van de partners in nederlandsoefenen.be onderhoudt het aanbod voor het eigen werkgebied.